Autenticitatea – cheia spre fericire si succes

Buna, dragilor!

M-am gandit sa scriu un articol despre autenicitate, intrucat a reprezentat un capitol interesant din viata mea s personal cred ca la acest capitol fiecare dintre noi a schiopatat candva…

Ce inseamna autenticitatea?

Pentru mine, a fi autentica inseamna sa fiu asa cum sunt, sa nu pozez in ceea ce nu sunt, sa nu ma prefac, sa nu fac lucruri doar pentru ca „trebuie” sau „asa da bine”, sau din frica de a nu fi perceputa gresit de catre ceilalti.

Inseamna sa ma exprim asa cum sunt si asa cum simt, cu riscul de a fi vulnerabila. Toti suntem, doar ca multi negam asta. Plangem in interior dar pozam in viata perfecta…

Fix asta inseamna LIPSA de autenticitate.

De foarte multe ori si eu „m-am ascuns”, din teama de a nu fi judecata, perceputa gresit ori de a pierde prieteni. Ulterior, am inteles ca acest joc nu poate tine la infinit. Fiindca tot te vei arata la un moment dat asa cum esti…cu fricile tale, cu limitele tale, cu sensibilitatile tale…

Toate sunt normale. Dar ne e frica sa ni le recunoastem si preferam sa ne ascundem dupa deget, prefacandu-ne ca suntem asa cum le-ar placea altora sa fim. Pentru ce toate aceste batai de cap…?
Un raspuns bun ar fi: lipsa de incredere in sine…

Cand am pasit eu pe drumul cunoasterii de sine, in clasa a 12-a, imi aduc aminte cate carti citeam si cate cunostinte aveam…foarte multe. Mergeam la toate cursurile posibile si eram mult peste colegii de clasa si ulterior de facultate. Dar imi era frica sa impartasesc toate acestea. Ascundeam tot ceea ce stiam din frica de a nu fi judecata, neinteleasa sau exclusa.

Imi aduc aminte cata emotie aveam cand am inceput sa scriu pe blog si sa dau share la articole la facebook. Exact teama de ce vor spune ceilalti…

Am avut noroc ca am intalnit rapid mentori potriviti care sa ma ajute sa ma inteleg si sa merg cu incredere pe drumul meu. Insa frica de a ma arata asa cum sunt, cu ideile mele, cu tot ce vreau sa fac – a fost una imensa. Ma simteam de parca eram eu ( un copil de 17 ani)  si restul lumii .

Aveam nevoie de oameni ca mine…si i-am si gasit. Dar asta cand am inceput sa am incredere in mine, in ceea ce pot, in ceea ce vreau. Si am inteles ca mereu atragi oameni la fel ca tine. Deja facusem un obicei din a merge la toate conferintele si evenimentele….ce amintiri. Cand pastram locuri in sala pentru prieteni sau invers…

Am auzit de-a lungul timpului multe pareri…
Fa asa, nu face asa, e bine asa, nu e bine asa…
Insa cel mai bine si corect e cum simti tu.

Sufletul mereu te indruma cum e bine. Am pierdut enorm ascultand parerile altora. Ei pot privi lucrurile prin limitarile proprii sau iti pot spune intentionat sa faci/nu faci intr-un fel , din invidie sau rautate. Bazeaza-te pe instinctul tau, intotdeauna!

Oamenii mereu vor avea pareri. Dar tu cum te definesti? In functie de ce simti si ce vrei tu sau in functie de parerea altora?

Esti psiholog, ai o imagine. Nu trebuie sa te arati decat intr-un anume fel. Iti vei pierde credibilitatea daca te postezi in costum de baie sau dansand la club.”

Ideea de baza am inteles-o. Este vorba de un respect pe care il afisezi ca si specialist in fata celorlalti. Insa nu ma ascundecu totul de ceea ce-mi place cu adeavrat sau ceea ce ma face sa ma simt bine. Asta ar insemna sa anulez cine sunt si cum sunt. Poate prin felul meu de-a fi reusesc sa inspir, sa motivez, sa trezesc la suprafata multe constientizari frumoase in oameni.

Fiecare om are „placerile” lui, iar a le nega sau a le ascunde nu vad la ce ajuta. Prefer ca oamenii sa ma cunoasca asa cum sunt.
Asta nu inseamna ca stiu mai putine lucruri sau ca imi ia cineva cunostintele din cap.

Vad prea multi oameni minunati care ascund cine sunt cu adevarat, care nu sunt autentici, care s-au lasat limitati de pareri sau experiente trecute…si care se ascund in spatele unor masti. Nu e timp pentru asta, viata e prea scurta!

Potentialul trebuie scos la suprafata! Celebrul Wayne Dyer spunea: „Don’t die with your music still within…”🎶

Bucura-te, gaseste-ti hobby-uri, noi prieteni, calatoreste, strange impresii si amintiri…transmite oamenilor mesajul pe care vrei sa il transmiti! Cand esti autentic el va atinge sufletele oamenilor! De aici vine si adevarata satisfactie in viata! Nu dintr-o viata netraita, in care aveai atatea lucruri de spus si ai tacut din frica.

Ca eu sa va spun toate acestea, mi-am dat voie sa fiu autentica, sa povestesc in stilul meu, chiar cu riscul de a parea vulnerabila. Este ceva sanatos 🙂
Nesanatos e sa te ascunzi si sa iti fie frica. Poate in felul asta am inspirat pe cineva…si chiar daca nu, ma simt fericita ca am impartasit. Nu se stie niciodata pe cine poate ajuta un mesaj sincer…

Oamenii autentici sunt stabili emotional. Cei neautentici sunt fricosi si ii judeca pe ceilalti :))
Tu in care parte vrei sa fii?

Va imbratisez si nu uitati: fiti asa cum simtiti…in definitiv, pareri vor fi tot timpul, insa important este sa fim cum simtim si sa facem ceea ce ne defineste. Daca o femeie este autentica fiind casnica, poate alta e autentica fiind business-woman sau cea mai buna profesoara. Asculta ceea ce e bine pentru tine si cum e bine pentru tine!

Cu drag,
Diana

P.s: Sunt curioasa sa imi spui pentru tine cum a fost sau cum este acest capitol din viata ta: autenticitatea?

Adauga un comentariu