Calitate sau cantitate?

Cum rezoneaza cu tine acest citat?

In mentalitatea bunicilor si chiar si a parintilor nostri, munca se masura in timp. Muncesti un anumit numar de ore, primesti atatia bani. Ei bine, lucrurile s-au schimbat si trebuie sa recunoastem ca din ce in ce mai mult se pune accentul pe calitate. Conteaza mult calitatea pe care o oferi in tot ceea ce faci. In munca ta, in interactiunile tale, in tot ceea ce presupune produse sau servicii. Calitatea inseamna energie si valoare. Cand tu esti un om de calitate, tu poti spune despre tine ca ai un anumit set de valori, ai obiective spre care tinzi si muncesti ca sa le indeplinesti.  Tocmai de aceea, e foarte important sa iti cunosti abilitatile si sa stii care este pretul si valoarea ta. Definindu-ti propria calitate, vei sti cum anume sa te raportezi la tine. Si de asemenea, vei sti  si cum sa ii faci pe ceilalti sa se raporteze la tine.

Odata ce inveti sa te respecti, vei vedea ca vei aprecia mult mai mult calitatea, decat cantitatea. Nu vei mai alerga dupa tot ce este ieftin sau la reducere, nu vei mai alerga dupa oameni, ci vei invata sa selectezi doar ceea ce ti se potriveste si ce rezoneaza cu tine cu adevarat!

Pe masura ce nivelul tau creste, vei fi tot mai atras de lucrurile calitative. Mancare de calitate, haine de calitate, un vin de calitate, prieteni de calitate…nu te vei mai multumi cu putin si vei intelege ca aceasta calitate este mult mai valoroasa decat cantitatea. Putin, dar bun. Si de fapt, tot ceea ce este calitativ are mult mai multa valoare decat cantitatea.

La fel, nu trebuie sa faci ceea ce fac toti ceilalti. E important sa alegi ceea ce e bine pentru tine, sa-ti definesti un stil propriu pe care sa il cresti ca si cum ar fi copilul tau.

 

Adauga un comentariu