Binecuvantarea si puterea de a privi in interiorul tau

Tot ceea ce te deranjeaza in exterior si la cei din jur este, de fapt, o problema care te deranjeaza in interiorul tau.

Faptul ca anumiti stimuli externi- care ar trebui sa fie neutri pentru tine – declanseaza un anumit discomfort in interiorul tau- este semnul cel mai clar ca stii unde anume ai de lucru cu tine.

De exemplu, faptul ca iti acuzi partenerul de propria nefericire, de fapt, te acuzi pe tine de propria neputinta.

Nimic nu are puterea sa te afecteze sau sa iti strice linistea interioara de vreme ce esti bine cu tine in interior.

Binecuvantarea cea mai mare este sa avem puterea sa privim mereu in interior fara sa ne aruncam sa aratam cu degetul spre exterior.

Cand arati cu degetul spre altii, 3 degete sunt indreptate catre insuti.

Asadar, fii constienta, oricat de greu ti-ar fi si oricate impulsuri ai avea de a da vina pe ceea ce se afla in exteriorul tau – ca doar tu esti responsabila de viata ta si ca nu ai absolut niciun drept sa ii acuzi pe ceilalti- asa cum nimeni nu are dreptul sa te acuze pe tine.

Stiu, nu e usor atunci cand ai fost ranita, cand ai suferit, cand nu ti s–a acordat atentia si iubirea pe care le voiai si de care aveai nevoie…insa te rog sa nu lasi aceste rani sa te duca in pozitia victimei!

Stiu, nu e vina ta ca ai fost ranita, rau iubita, ignorata sau tratata cu lipsa de respect…mai ales in copilarie, cand erai o fetita inocenta si nevinovata! Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te razbuni acuzandu-i pe cei din jur de nefericirea ta!

Cu totii am fost raniti, si asa ne incearca viata pe fiecare dintre noi…Iar ceea ce avem de facut este sa adoptam atitudinea omului superior. Sa ne ridicam deasupra tuturor ranilor si suferintelor noastre si sa decidem ca e doar responsabilitatea noastra sa ne vindecam si sa ne umplem din nou inima cu iubire si compasiune, fara sa ne inchidem in noi sau sa ne zi dim inima.

 Acolo unde exista rana, exista si lumina si binecuvantare.

Toate experientele ne invata cate ceva. Si, din ce am trait eu pana acum, mi-am dat seama ca tocmai experientele mai putin placute te invata cele mai multe despre tine, despre viata, despre oameni…

Acolo unde te doare, creste ceva…tu cresti, evoluezi, se dezvolta o mai buna versiune a ta…

Totul in viata se intampla spre mai bine, daca ai observat.

Cand o usa se inchide, o alta se deschide.

Asa ca eu zic ca nu avem de ce sa regretam nimic, inclusiv lucrurile mai putin placute. Fara ele nu erai astazi omul care esti , mai intelept, mai bogat sufleteste, mai plin de intelegere si compasiune, mai iubitor, mai puternic…

Toate au o misiune precisa in evolutia si devenirea ta ca om.

Toate suferintele sunt cele mai mari binecuvantari…daca le-am si privi asa…

Imbratiseaza-ti toate experientele si nu te lasa coplesita de suferinte! Ia-le ca atare! Nu poti controla totul!

Te rog sa te gandesti, atunci te confrunti cu ceva mai putin placut: “ Ce am de invatat de aici? Ce iau cel mai bun cu mine din experienta asta? Cum ma ajuta aceasta experienta sa devin o mai buna varianta a mea? “

 Te rog mult, actioneaza intr-o maniera inteleapta!

Prea multi oameni se victimizeaza in ziua de azi si tocmai de aceea sunt si nefericiti, iar vietile lor nu sunt tocmai asa cum si-ar dori sa fie.

Constientizeaza:

  • ceea ce te face nefericita si scrie pe hartie care sunt aspectele la care simti ca mai ai de lucrat!

 

  • faptul ca e important sa fii in orice clipa asumata si responsabila pentru viata ta si pentru ceea ce ti se intampla! ( si cred ca aici ne-am lamurit deja mai sus )

 

Sa incepem cu primul punct:

Ce aspect simti ca vrei sa imbunatatesti cel mai mult in clipa de fata la viata ta? Social? Financiar? Spiritual? Emotional?

Si ce concret vrei sa schimbi/ imbunatatesti? Explica cu lux de amanunte. Creierul are nevoie de lucruri concrete.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Ce te-a ranit profund si vrei sa vindeci?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Fara ranile si suferintele prin care ai trecut, cine esti? Cum arata cea mai buna varianta a ta fara sa fie afectata de tot ce a ranit-o si a dezamagit-o?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Cu inima plina de iubire si compasiune, ce le-ai spune oamenilor care te-au ranit si nu te-au iubit asa cum ai fi vrut? Cine sunt acesti oameni? Ce te-au invatat despre viata, in sensul bun?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Raspunde la aceste intrebari in sinceritatea deplina ai nimii tale! E un exercitiu prin care iti dai sansa sa te vindeci si sa te purifici!

Si vreau sa te las cu un pasaj frumos din cartea lui Robin Sharma: “ Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul “:

Un ucenic isi intreaba maestrul:

” Cat va dura pana voi deveni la fel de intelept ca tine? ”
„Cinci ani. ”
„Dar foarte mult „.
„Si daca lucrez de 2 ori mai mult? ”
„Atunci iti va lua 10 ani „.
” Zece! E mult prea mult! Si daca studiez in fiecare zi si chiar intreaga noapte? ”
” 15 ani „.
” Nu inteleg „, zise baiatul. De fiecare data cand iti promit ca voi dedica din ce in ce mai multa energie scopului meu, imi spui ca va dura mai mult. De ce ? ”

Raspunsul e simplu : cu un ochi fixat pe destinatie , iti ramane doar unul care sa te ghideze de-a lungul calatoriei! ”

Calatoria e mai importanta decat orice destinatie! Viata e un continuu sir de lectii si de experiente menite sa ne ajute sa ne descoperim pe noi insine: cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam…

In final, nici nu conteaza unde ai ajuns sau cat de departe ai ajuns…ci conteaza ceea ce ai devenit pe parcursul calatoriei tale. Tinteste sa devii un om valoros, important, un model de inspiratie pentru tine si cei din jurul tau!

Asuma-ti responsabilitatea pentru ceea ce esti, pentru toate experientele de care ai avut parte si de care ai parte, caci toate au o singura menire: aceea de a te slefui si de a te forma ca si om si de a-ti arata, intr-un final, cine esti cu adevarat, de cata iubire esti capabil si cate comori interioare ascunzi in interior, in timp ce te-ai plans atata vreme ca iubitul nu ne acorda atentia cuvenita sau ce minunat era daca acceptai oferta de job propusa de colega ta.

Pietricele care te fac sa uiti de adevaratele diamante care se ascund in interiorul tau…

Daca ai si privi inauntru, le-ai vedea si te-ai bucura de ele…

Cu iubire si incredere,

Diana

 

 

2 thoughts on “Binecuvantarea si puterea de a privi in interiorul tau”

Adauga un comentariu

%d blogeri au apreciat: