Cum sa renunti la atasamentul fata de suferinta

Buna, minunatele mele!

Astazi va propun un subiect foarte profund si foarte sensibil…si anume: atasamentul fata de suferinta si obisnuinta. Vreau sa va spun ca ele sunt poate cei mai mari dusmani ai oricarui om.

Radacinile sunt foarte adanci si puternice si smulgerea din ele este foarte grea si adesea, dureroasa, fiindca apare teama de necunoscut. Dar totodata, acest proces trebuie facut. Si stiti de ce?

Fiindca eu am invatat prin proprie experienta ca daca tu nu vrei sa te schimbi de bunavoie, atunci vine viata si iti da lovituri, ca sa te schimbi si sa alegi doar ce e mai bine pentru tine.

Stii ce am inteles eu ca se intampla?

Radacinile noastre sunt foarte puternice. Si cand spun radacini, ma refer la atasamentele noastre fata de mediul in care am crescut si cu care ne-am obisnuit.

De foare multe ori, trebuie sa recunoastem ca poate nu am crescut cu cele mai sanatoase convingeri.

Insa, e important totodata sa constientizam acest lucru. Nu te condamna nimeni ca nu te-ai nascut in cel mai elevat mediu, ca nu ai avut cea mai stralucita sau aleasa educatie, dar, in zilele noastre, nu mai ai nicio scuza ca sa n-o faci. Este foarte important sa iti dai seama de greselile pe care le-ai facut si sa nu persisti in ele. Sa cauti sa schimbi ceva.

Constientizeaza cercul obisnuintelor tale ( nesanatoase cel mai adesea ) si nu ramane acolo. Mergi mai departe de el. Rupe lanturile nefericirii, saraciei, mediocritatii!

Foarte multi oameni nu fac nimic din teama! Dar intrebarea mea este: care teama?

Ce ai de pierdut? Nimic! Toate fricile sunt doar in mintea ta si atat!

Si inca un lucru te mai intreb: Daca tot ce ai facut pana acum, te-a adus in punctul in care esti, facand aceleasi lucruri, crezi ca vei obtine alte rezultate?

Eu nu cred 🙂 Einstein spunea ca e necesar sa faci actiuni diferite ca sa ajungi la rezultate diferite.

Dar oamenii se incapataneaza sa faca tot ca ei, sa ramana tot acolo unde sunt.

Ca de exemplu, sa zicem ca ai identificat tiparul mediocritatii si al rutinei in viata ta. Nimic interesant, oameni simpli, activitati simple si rutiniere, lipsa timpului liber, lipsa banilor si a distractiei, a unui hobby care sa-ti faca placere. Intreaba-te sincer ( mai concret, acest tipar) : Pentru ce stai acolo? De ce stai tu in viata mea?

Si s-ar putea sa descoperi ca este chiar un program inconstient de auto-sabotare.

Daca l-ai identificat, poti chiar sa-i spui: Iti multumesc ca mi-ai aratat ce este in neregula cu viata mea. Acum esti liber sa pleci.

Si ii poti da chiar o forma ( din plastilina sau poti alege un obiect cu care sa-l identifici ) si sa il arunci/ingropi. Este o tehnica foarte buna!

Nimeni nu a evoluat stand pe loc, in aceeasi rutina sau obisnuinta. Toata lumea care a evoluat si care si-a schimbat viata nu a ramas in aceleasi alegeri, ci a inteles ca e timpul sa treaca la next level, facand alte actiuni.

Lumea ramane in suferinta fiindca asa s-a obisnuit, i se pare ceva normal. Dar daca doar constientizezi ca acel tipar, acea gandire, acele convingeri nu te duc nicaieri, e foarte simplu sa iesi din ele.

Poti chiar sa-ti imaginezi ca esti ca intr-un cerc si pasesti in afara lui, si arzi toate cararile in urma ta care te-ar putea intoarce inapoi la acest cerc al suferintei. Fii constienta de tine, de ceea ce iti doresti in viata!

Oamenilor adesea le este frica de succes, de prea mult bine, Le e frica ca nu se regasesc acolo, in acea poveste si prefera sa stea acolo in cercul suferintei, unde nu se intampla nimic, provocarile nu sunt prea mari…dar nici evolutia nu este mare, ba chiar deloc.

De aceea exercitiul de sus este minunat. Mai mult, tu trebuie sa ai in permanenta convingerea ca MERITI tot ce e mai bun! Daca tu simti ca nu meriti, atunci este o problema, fiindca mereu si mereu iti va fi teama sa pasesti catre mai bine, si iarasi ramai inchisa in mediocritate.

Ce parte din tine iti spune ca nu meriti?

De la cine ai auzit acest lucru pentru prima data?

Exista un exercitiu minunat si pentru aceasta convingere limitativa. Poti scrie pe o foaie mica aceasta convingere, pe alta foaie numele tau si le legi cu ata intre ele. Apoi cu foarfeca tai ata de la mijloc ( ca si cum rupi aceasta convingere de tine) si spui: „Eu ma eliberez chiar acum de aceasta convingere bolnava si limitativa. Eu aleg sa cred despre mine ca merit tot ce e mai bun si mai frumos!”

Fiindca, pe buna dreptate, chiar asa este! Insa toate fricile, blocajele si limitarile sunt doar in mintea ta si e nevoie sa scapi urgent de ele!

Iar daca simti nevoia de un lucru profund cu tine insati, atunci te astept cu drag la sedintele de consiliere 1 la 1. Detalii, la contact@dianapirje.ro

https://www.dianapirje.ro/consiliere-online/

Te imbratisez,

Diana

2 thoughts on “Cum sa renunti la atasamentul fata de suferinta”

Adauga un comentariu

%d blogeri au apreciat: