Nu te mai compara cu ceilalti! Esti unica!

Buna, minunatele mele!

M-am gandit sa scriu acest articol pentru voi, fiindca stiu ca este un subiect de mare nevoie pentru orice femeie.

Noi toate avem tendinta sa ne comparam ce ceilalti. In special cu alte femei.

Mereu credem ca e ceva ce nu facem bine, credem ca nu suntem destul de bune, simtim nevoia de apreciere constanta din partea celorlalti…si iata cum ajungem ca toata viata sa ne-o pierdem in aceasta framantare permanenta.

Intotdeauna mi-a placut analogia femeii cu florile. Fiecare femeie este unica, asa cum fiecare floare este unica. Fiecare are frumusetea, sclipirea, parfumul sau…in unicitate nu exista competitie.

Si atunci, de ce sa nu ne bucuram de tot ce avem noi mai frumos? De ce sa nu ne focusam pe toate calitatile noastre si mai ales, pe cele care ne fac cu adevarat unice si speciale?

De cand am descoperit acest secret, va spun sincer ca am devenit foarte axata pe a-mi descoperi cele mai speciale calitati personale. Pe mine acest lucru m-a ajutat enorm in a invata sa ma percep ca fiind unica si speciala.

Atat de multe femei cred in adancul sufletului ca au gresit, ca nu s-au nascut destul de minunate, de bogate, sau ca nu au avut avut sansa sa traiasca intr-un mediu care sa le ofere ceea ce si-ar fi dorit, incat, chiar ajung sa creada ca ceva este in neregula cu ele. Nu, dragelor, nu este nimic in neregula cu voi.

Noi toate am avut parte de anumite experiente care ne-au slefuit si care ne-au adus in punctul in care suntem astazi. Si pentru asta trebuie sa fim recunoscatoare, si nicidecum sa nu fim suparate pe viata pentru ceea ce ni s-a intamplat. Trebuie sa avem parte si de intuneric ca sa apreciem lumina.

Iar cand femeia este capabila sa se aprecieze pentru toate reusitele sale, pentru toate momentele in care i-a fost greu, si cu toate astea ea nu a renuntat, ci a mers mai departe plina de incredere si cu capul sus, atunci ea chiar incepe sa se admire si sa isi dea seama ca este puternica.

Greseala cea mai mare pe care o fac femeile este aceea ca se compara intre ele. Ea este asa, ea are asa, ea a avut parte…,etc. Si aici incepe de fapt „moartea feminitatii „. De ce sa stai sa te compari cu cineva, cand drumul si evolutia fiecareia sunt atat de diferite? Lectiile de viata sunt atat de diferite…totul este diferit, nu au cum sa semene 2 vieti una cu cealalta. Fiecarui om ii este dat intr-un anume fel.

Si fiecare om, fiecare femeie s-a nascut cu asa calitati, in asa trup, cu asa infatisare, astfel incat sa isi realizeze potentialul si misiunea.

Daca am fi fost toti la fel, care ar mai fi fost farmecul? Tu te-ai nascut pentru ceva, alt om pentru altceva, prietena ta pentru altceva si tot asa…

Este o pierdere enorma de energie sa stai sa te superi pentru faptul ca tu nu esti intr-un anume fel. Esti exact asa cum trebuie sa fii ca sa realizezi ceea ce ai de realizat.

Sau, asa cum spune Olga, terapeuta mea: Imagineaza-ti ca un om/ o situatie este o  lamaie. Decat sa stai sa te plangi, mai bine ia lamaia si fa-o limonada! Fa tot ce poti mai bun cu ce ai!

Fiindca oricum, orice ai avea, tot nemultumita ai fi. De tiparul nemultumirii nu se scapa decat apreciind sincer ce ai in acel moment. Pentru ce esti cu adevarat recunoscatoare? Pentru ce multumiesti Universului?

Fa o lista cu 20 de recunostinte si ai sa vezi cat de bogata este viata ta! Adesea noi uitam sa apreciem si multe lucruri ni se pare ca ni se cuvin de la sine. Dar nu, nu este asa. Totul in aceasta lume este un dar, incepand cu sanatatea.

De fapt, cel mai mare cadou este insasi viata, fiindca daca nu am fi avut-o, nu am fi putut sa ne bucuram de nimic din ce avem in acest moment. De aceea consider ca prima recunostinta si cea mai mare trebuie sa o avem fata de viata insasi. Apoi si fata de celelalte lucruri, cum ar fi sanatatea, familia, banii, prietenii, etc.

Iar acum, am sa te rog sa scrii 10 calitati care te fac pe tine unica! Da, 10! Scrie prin ce simti tu ca esti unica, speciala si deosebita!

Scrie tot ce faci bine, pentru ce te lauzi, care sunt calitatile tale cele mai de pret, pentru ce te apreciezi si te stimezi…scrie absolut tot ce simti si tot ce iti vine in minte!

In viata valorezi atat cat te apreciezi! Daca tu te apreciezi, atunci si ceilalti te vor aprecia la fel de mult! Tu esti unica! Gandeste-te cu ce floare unica te poti compara si fii exact asa! 💐🏵🌸🌼🌻🌷🌹🌺💮 Nobila, mareata, stralucitoare, speciala!

Ai toate resursele necesare ca sa fii asa!

Te imbratisez,

Diana

 

 

 

 

Adauga un comentariu