Nu viata doare, ci asteptarile nerealiste pe care le ai…

Buna, dragele mele!

Astazi va propun un subiect cel putin interesant, cu care ne confruntam toate…si anume: asteptarile pe care le avem de la viata si de la oameni, in general.

Noi avem foarte multe asteptari…avem asteptari de la prieteni, de la iubit/sot ( cele mai multe), avem asteptari ca totul sa se desfasoare asa cum ne-am dori si avem asteptari sa ni se intample doar lucruri frumoase si minunate! Iar cand lucrurile nu se intampla asa cum ne-am fi asteptat noi, devenim dezamagite.

Si mi-am dat seama ca, dezamagirile apar doar atunci cand ai asteptari…

Pana la urma stii ce se intampla?

Noi avem asteptari de la ceilalti de a ne darui ceea ce noi singuri nu ne daruim.

Si proiectam pe ei lucrurile pe care noi insine ar trebui sa le facem pentru noi, iar cand aceste lucruri nu se realizeaza, imediat apar dezamagirile.

Iarasi, avem multe asteptari de la viata. E minunat sa avem si sa tintim catre tot ceea ce este mai bun! Insa, in acelasi timp sa fim si pregatiti pentru momentele mai putin roz din viata, pe care viata ni le da…
Aici este marele secret! E minunat sa ai asteptari mari de la viata, sa iti doresti tot ce e mai bun si mai frumos, dar in acelasi timp sa fii pregatita ca se poate intampla orice!
E foarte important sa intelegem ca viata este ca un portativ, pe care sunt atat note joase, cat si inalte!

Cel mai important lucru in viata unei femei este acceptarea. E foarte important ca ea sa invete sa accepte lucrurile din viata ei, evenimentele atat placute, dar si cele mai putin placute, sa accepte oamenii asa cum sunt, sa se accepte pe ea insasi cu calitati si defecte!

Stii ce mi-am dat seama? Ca noi nu acceptam anumite evenimente din viata noastra, ne inversunam si ne suparam, pentru ca noi insine nu avem puterea sa ne acceptam exact asa cum suntem. Mereu gasim ceva de criticat la noi, mereu suntem nemultumiti, mereu avem ceva sa ne reprosam…si astfelnu acceptam nici viata asa cum e, cu bune si rele. Cu situatii si evenimente atat placute, dar si mai putin placute.

Cand o sa invatam sa ne acceptam asa cum suntem, atunci vom accepta si viata noastra exact asa cum este, fara sa ne mai inversunam sau suparam!

Femeia care invata sa accepte, in primul rand se relaxeaza. Ea nu mai este stresata, nu mai este in permanenta furioasa, nervoasa, nemultumita…ea se detaseaza, se relaxeaza si accepta. Si acest lucru este vital pentru echilibrul ei hormonal si pentru starea ei de bine!

Stresul ne face foarte mult rau. El ne imbolnaveste atat corpurile emotionale ( chakrele ), dar si corpul fizic, prin diverse afectiuni somatice. Astfel, invatand sa te relaxezi si sa te bucuri de tine, sa iei lucrurile ca atare, iti faci un mare bine!

Vreau sa pun accentul pe a invata sa iti daruiesti tot ce ai nevoie!

Nu mai astepta nimic de la nimeni! Invata sa iti daruiesti singura! Gandeste-te ca nimeni nu e obligat cu nimic, iar sa iti traiesti viata asteptand in permanenta ca cineva sa iti dea ceea ce tu ai nevoie, nu e deloc o solutie. Te imbolnavesti singura. Acel om sau acei oameni pot orican sa dispara din viata ta, si atunci ce faci? Te invarti in acelasi cerc si cauti iar, iar si iar, pe cineva care sa te salveze? Pana cand?

Nu e deloc o solutie. Invata sa iti daruiesti singura! E cel mai mare cadou pe care ti-l faci pe viata! Atunci cand iti daruiesti si traiesti in iubire, ai sa vezi cum toata lumea iti va darui! Vei fi ca un magnet care va atrage tot ce e mai bun.

Stii de fapt cum stau lucrurile? Oamenii iti imita comportamentul. Cand tu te porti frumos cu tine si iti daruiesti tot ce ai nevoie, atunci si oamenii cu daruri la usa ta. Lasa ca ce iti ofera ei sa fie bonus. Daca da fructe si copacul de alaturi, e minunat. Dar copacul principal eu sunt. Din roadele mele ma hranesc. Apoi primesc cu mare bucurie tot ce mi se ofera, dar nu ma bazez doar pe ce mi se ofera. Fiindca azi pot sa primesc, maine nu, nu am nicio garantie. Dar eu stiu ca sunt cea mai mare garantie pe care o am, pe viata! Acum, vreau sa vedem cum putem scapa de asteptarile nerealiste pe care le avem!

Cum sa scapi de asteptarile nerealiste pe care le ai de la viata, de la oameni…

Avem asteptari nerealiste atunci cand vrem ceea ce noi insine nu ne daruim, deci primul pas ar fi sa invatam sa ne daruim mai mult, tot ce avem nevoie!

In al doilea rand, e foarte important sa ne concentram pe un scop! Cand tu stii ce vrei in viata, stii unde te indrepti, toata energia si resursele tale ti le indrepti catre acel scop. Si atunci si asteptarile pe care le ai incep sa dispara, fiindca atentia ta este orientata catre ceva concret!

Sa ai un scop in viata e vital! Avand un scop pe care sa te focusezi, automat ca nu te mai „misti” in stanga si in dreapta, ca o frunza. Tu esti ca o roca care sta neclintita in fata oricarui val.

Cu cat mai putine asteptari, cu atat mai fericita si linistita esti! Lasa viata sa iti ofere tot ce are, chiar si lucruri mai putin placute. Accepta! In ele se afla o mare intelepciune si multe lectii de viata! 🙂

Te imbratisez si iti doresc sa fii cat mai constienta de tine, cat mai fericita si linistita oferindu-ti tot ce ai nevoie si mai ales, orientandu-ti toata atentia catre un scop care sa iti bucure inima!

O zi superba,
Diana

Adauga un comentariu