Recunostinta – cheia catre succes, abundenta si fericire

Recunostinta…daca ar fi sa o descriu in cuvinte, as spune despre ea ca e cheia catre abundenta, fericire si succes. Recunostinta atrage dupa sine numai lucruri minunate, e ca un bulgare de zapada. Adesea, oamenii nu inteleg ca nu primesc mai mult doarece ei nu sunt recunoscatori nici pentru lucrurile pe care le au. A ajuns sa ni se para firesc sa avem masina, casa, bani, job…totul la indemana. Si ajungem sa luam aceste lucruri “for granted”, sau de-a gata, ca si cum ni se cuvin de la sine. Si uitam astfel ca sunt copii care mor de foame in lumea asta, care poate chiar sunt nefericiti, saraci, si nu au ce pune pe masa.

Uitam sa multumim pentru ceea ce avem. Si tocmai de aceea nici nu primim mai mult. Primim maine in functie de cat de mult multumim si suntem recunoscatori pentru ceea ce avem astazi.

Pentru mine a fost o mare revelatie. Si de fiecare data cand ma simt nemultumita, neimplinia cu ceea ce am sau ce sunt, imediat imi aduc aminte lucrurile pentru care trebuie sa fiu recunoscatoare.  Si starea mi se schimba complet.

Nici nu ne dam seama ca recunostinta este una dintre cele mai frumoase si inaltatoare sentimente, pe aceeasi tonalitate cu iubirea. Emitem niste vibratii atat de frumoase in Univers atunci cand suntem recunoscaoare, incat, nu vom putea primi decat ceea ce este mai frumos!

Astfel, eu chiar mi-am dezvoltat o tehnica, pe care o aplic si cu femeile cu care lucrez, si anume sa scrii seara, inainte de culcare, 20 de recunostinte. Poti face oricand, nu doar seara, insa important este ca macar o data pe zi sa rostesti si sa scrii lucrurile pentru care esti recunoscatoare!

Te provoc chiar acum, sa te opresti din citit, si sa scrii 20 de recunostinte aici. La fel sa faci in fiecare seara. Iti poti face chiar un caiet sau o agenda a recunostintei 🙂

Sunt recunoscatoare pentru ca:

 1. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 2. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 3. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 4. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 5. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 6. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 7. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 8. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 9. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 10. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 11. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 12. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 13. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 14. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 15. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 16. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 17. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 18. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 19. …………………………………………………………………………………………………………………………………………
 20. …………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Cum te simti? Asa-i ca starea ti s-a schimbat complet?

Recunostinta are puterea de a ne comecta profund la sufletul nostru, de a ne da seama cat suntem de bogati, cat de multe lucruri avem si cat de frumos  se aranjeaza lucrurile pentru noi, chiar daca nu observam acest lucru.

Recunostinta te ajuta enorm chiar si in situatiile in care nu mai vezi nicio scapare, sau chiar si atunci cand ai impresia ca toate necazurile au poposit asupra ta. Cauta sa fii recunoscatoare pentru toate momentele grele, fiindca viata nu degeaba ti le-a scos in cale. Poate fi o boala, poate fi o pierdere…de orice ar fi vorba, fii recunoscatoare! Recunostinta si acceptarea au puterea sa vindece si sa tea jute sa gasesti o solutie foarte repede. Fii recunoscatoare pentru toate lectiile pe care viata ti le-a dat, prin diverse situatii…

Totul este aranjat ca tu sa evoluezi, ca tu sa te desavarsesti, sa iti traiesti menirea.

Cand nu sunem indeajuns de recunoscatoare pentru ceea ce avem, sau mai rau, cand ajungem sa ne plangem in permanenta, viata ne da lectii importante ca sa invatam sa ne bucuram de ceea ce suntem! Abia atunci, intr-o situatie de criza, ajungem sa pretuim cu adevarat ceea ce suntem si ceea ce avem!

Dar de ce sa lasi viata sa te aduca in punctul de a pierde tot, de a avea o boala grea, doar ca sa inveti sa fii recunoscatoare? Trebuie sa fii recunoscatoare si fericita tot timpul! Doar asa vei atrage tot ce e mai bun si mai minunat!

Te imbratisez,
Diana

Adauga un comentariu