Schimba totul prin acceptare

Accepta totul. Pur si simplu accepta totul. In starea de prezenta reusesti totul.

Tot ceea ce nu accepti, este pentru ca nu traiesti in prezent, conectata la tine, la emotiile tale, la corpul tau.

O sa ma intrebi: “ Cum sa pot sa accept faptul ca iubitul meu primeste mesaje de la altele? “

Ei bine, asta este realitatea. Accepta pana sa schimbi ceva.

Puterea de a te stapani este foarte importanta si despre ea vorbim aici. Nu despre iertare neaparat, ci despre puterea de a te stapani.

De a nu te criza. De a lua lucrurile asa cum sunt si abia apoi sa te gandesti ce e de facut, ce poti schimba si cum poti face acest lucru.

Cand nu iei lucrurile asa cum sunt, cum nu accepti, nu schimbi nimic. Doar te agiti, te consumi, tot negasind solutia.

Eu am invatat de exemplu, ca atunci cand ACCEPTI, problema si suferinta atat de dureroasa incepe sa plece, sa se evapore…In schimb, cand  respingi, cand te enervezi, ea persista. Nu trece.

O femeie intealeapta cauta raspunsuri. Dar inainte de asta accepta ceea ce nu-I convine si ceea ce o doare. Stiu, e greu, dar alta varianta nu exista.

Daca te inversunezi nu va fi mai bine. Nu vei schimba mai multe lucruri.

O femeie desteapta accepta si apoi ia masuri. Ea stie ca nu a facut nicio afacere daca sta si se plange. Dar nici inversunata nu sta, pentru ca iarasi nu a rezolvat nimic.

Ea stie ca trebuie sa lupte pentru a obstine un lucru. Nimic nu vine de la sine. Pentru toate exista un pret.

Dar te rog, accepta realitatea asa cum este. Accepta realitatea ta si realitatea lui.

Cand accepti, capeti puteri si idei pentru a schimba lucrurile. Cand nu accepti sit e superi, mai rau iti pierzi puterea.

Fii inteleapta si accepta ca sunt si situatii si conjuncture care nu depend de tine. Accepta tot ce s-a intamplat. Nu te suara si nu te inversuna.

Invata sa fii flexibila, sa te lasi. Daca esti tare ca un trunchi de copac, este foarte posibil ca cineva sa te poata strapunga cu un topor sau un cutit, fiindca tu te incapatanezi si crezi ca e bine sa fii tare.

Dar daca esti flexibila ca apa, ca uleiul, toporul nu te va strapunge, si asta pentru ca ai acceptat si ai ales sa fii lichida, sa curgi, fara sa-ti faci rau singura.

Aici este marele secret. Sa stii cum sa reactionezi astfel incat sa nu-ti faci tie rau.

Fiindca lucrurile si evenimentele oricum se intampla si asa cum am mai spus, nu poti avea putere pentru toate. Dar intrebarea este: “ Cum reactionezi? “, “ Cum faci in asa fel incat sa nu-ti faci rau? “

E foarte important sa ai grja de tine, sa nu-ti faci rau din situatii care nu depind de tine. De fapt, da, depinde de tine…mai totul. Faptul ca ti s-a intamplat ceva ce nu-ti place, ce nu ti-ai dorit, e un semn ca ai atras oarecum acea experienta, fiindca ai o lectie de invatat. Ia totul cu acceptare si blandete.

Si acum poate o sa ma intrebi: “Ei bine, dar cum fac ca sa schimb o situatie care nu-mi convine? “

Pur si simplu sa te ridici la un nou nivel. Si stii foarte bine unde mai ai de lucru cu tine. Constientizand.

  • Care au fost gandurile tale?
    Convingerile tale?
    Actiunile tale?
    Care a fost atitudinea pe care ai avut-o fata de tine?

Ceva sigur a fost in neregula incat ai scapat lucrurile din mana…Si e atat de important sa fii constienta de toate lucrurile astea…sa cauti sa-ti dai seama care este adevarul… Nu poti avea conrol a ceea ce este in exteriorul tau, dar poti avea control deplin a ceea ce este in interiorul tau si de acolo sa incepi sa schimbi lucrurile. Sa gandesti altfel, si sa atragi lucruri pozitive…

Care e motivul pentru care nu ti-au iesit lucrurile asa cum ti-ai fi dorit?
Esti constienta acum de ceea ce rebuie sa schimbi sau sa imbunatatesti la tine?

Eu asa sper…Dar intai de toate, accepta. Accepta te rog tot ce nu poti schimba, tot ce te doare, tot ce a durut…

Accepta tot ce simti ca nu poti schimba.

Fii inteleapta…Doar in felul asta vei reusi sa nu te ranesti. Cand accepti si vrei sa descoperi care e lectia si ce ai de invatat din acea experienta, durerea pleaca…

In schimb, cand nu accepti, durerea persista si persista pana inveti sa o accepti, sa o intelegi, pana vrei sa desprinzi ceva din lectia ce ti-a fost data…

Accepta, fii flexibila, fii precum o pasare maiastra, calatoare, care nu se incranceneaza atunci cand vine frigul…ci pleaca, pentru ca stie ca nu-i mai este locul acolo…si pleaca mai departe pentru a gasi ceea ce isi doreste, pentru a-si gasi locul.

Fii buna, blanda si calma si priveste totul cu acceptare si multa iubire…

Asa cum spune si Paul Ferrini in superba carte „Linistea inimii” : „Uşa către Prezenţa Divină se deschide prin faptul că-i accepţi cu blândeţe şi amabilitate pe ceilalţi, asa cum sunt ei în acest moment. Ea se deschide prin voinţa ta de a fi cu ei, indiferent de ce gândesc sau simt,  fără să-i judeci şi fără să încerci să-i îndrepţi. „

Incet-incet, iti promit ca vei reusi sa te accepti si sa accepti lucrurile din ce in ce mai mult…
Dupa ce ai acceptat, abia apoi te poti gandi ce poti sa schimbi si cum poti sa schimbi…

Dar te rog, nu-ti consuma linistea interioara si energia pe a te incrancena si a te inversuna…

Am incredere in tine ca esti inteleapta!

Cu drag,
Diana

Adauga un comentariu