Serveste-i pe ceilalti, dar, mai intai, serveste-te pe tine!

Scumpa mea,

Astazi vreau sa-ti spun ceva foarte interesant si important pentru evolutia ta.

Avem tendinta, noi, femeile, sa ne invinovatim pentru faptul ca nu suntem ca ceilalti si credem ca ceva este in neregula cu noi.

Crede-ma, iti spun, ne pierdem atat de mult din autenticitate, incat ajungem sa nu mai stim cine suntem.

Oamenii te percep si se comporta in functie de cat sunt ei si de cum sunt ei. Avem tendinta de atatea ori sa ne intrebam sau sa ne reprosam ca nu suntem ok, ca poate am facut ceva nepotrivit, ca nu suntem suficient de buni, fara sa socotim faptul ca oamenii au starile lor, atitudinile lor, problemele lor…

Nicidecum nu trebuie sa ne rapim din autenticitate pentru faptul ca ceilalti nu sunt pe energia noastra. Fii asa cum simti!

Nu toata lumea poate sa rezoneze cu tine. Si, de cele mai multe ori, din lipsa de verticalitate si de incredere  in noi, ajungem sa ne compromitem, sa renuntam la noi, sa ne intrebam ce este in neregula cu noi, doar fiindca ceilalti nu ne raspund asa cum am vrea/simti/ dori noi.

Dar de cand suntem noi responsabili pentru ce sunt ceilalti? Sau ceilalti pentru ce suntem noi?

Fiecare este liber cu el insusi si responsabil pentru el.

Exista insa un tipar si un scenariu foarte interesant: Ajungem sa renuntam la noi, in mod intentionat, sa le facem pe plac celorlalti, doar ca sa ne ” agatam ” de ei, sa intram intr-un cocon al dependentei, astfel incat sa ne fie „bine ” si sa putem de acolo sa-i santajam emotional pe cei din jurul nostru. Fiindca, nu-i asa, e mai usor sa ne agatam de altii decat sa facem ceva prin propriile puteri, nu?

Insa stii ce este interesant aici?

Ca ne pacalim si ne facem rau cu mana noastra.

Oricum nimeni nu va putea sa te salveze de tine insati. Si, oricat ai incerca sa te agati de cei din jurul tau, la un moment dat, tot vei ajunge fata in fata cu tine insati. Asa ca, de ce sa nu fii de acum fata in fata cu tine insati?

De ce sa continui sa te minti si sa te sabotezi?

Serveste-te pe tine, inainte de a-i servi pe altii! u esti pe primul loc, intotdeauna! Nu-ti mai dori sa-i mai salvezi pe ceilalti, pana ce nu te-ai salvat pe tine insati, caci, nu vei face decat sa acumulezi frustrari si multe suferinte! Iar tu nu ai nevoie de asta!

Tu ai nevoie sa descoperi cine esti, sa te iubesti, sa te pretuiesti si apoi, din bogatia ta, sa ii inspiri si pe ceilalti. Este o Lege Universala.

Uita ce nu rezoneaza cu tine, indiferent ca ti-a spus mama, tata, sau ca asa ai vazut in familie.

Tu fii ca tine! Pune pret pe tine si salveaza-te pe tine, intai de toate, fara sa te mai agati de ceilalti.

Si cand vei simti ca ai acumulat suficient astfel incat sa poti sa dai mai departe, inseamna ca ai evoluat si te-ai maturizat. Dar nu poti sa ai o atitudine plina de imaturitate si de infantilism, in care sa nu-ti pese de tine, in care sa nu lupti pentru tine, doar ca sa te agati de ceilalti, in speranta ca te vor ajuta si vor renunta si ei la tine, asa cum ai facut si tu pentru ei.

Este o gandire fatalista care nu te va ajuta.

Si eu am speranta ca vei alege pentru tine calea buna si ceea ce te va ajuta sa te dezvolti cu adevarat.

Te imbratisez si te iubesc!

Diana

Adauga un comentariu