Vrei sa fii fericita? Atunci invata sa fii sincera cu tine!

Scumpa mea,

Noi suferim in viata deoarece nu suntem sincere cu noi insene. Si de la lipsa de sinceritate fata de propria persoana pornesc toate. Fiindca nu suntem sincere fata de noi insene, ajungem in situatii in care nu ne regasim. Scenarii dureroase, suferinte, dezamagiri…toate fiindca nu ne-am luat inima in dinti ca sa fim sincere cu noi insene de la bun inceput 🙂

Si de aici pornesc toate!

Lipsa de fidelitate fata de propria persoana te baga in groapa. Fiind superficiala cu tine, in loc sa stai cu tine si sa te asculti pana in cele mai mici detalii, fara sa iei decizii din impuls, te arunci cu capul inainte fara sa-ti verifici disponibilitatea emotionala in privinta unui lucru.

 

Si de aici pornesc toate.

 

Intuitiile tale profunde iti spun ce ai de facut, dar tu nu te asculti pe tine si sfarsesti, ca de fiecare data, in acelasi punct: nefericita si dezamagita.

 

Hai sa luam exemplul ce mai relevant: intalnesti un barbat care nu e tocmai ceea ce iti doresti. Semnele pe care ti le ofera sunt clare. Vezi foarte bine cum este acest barbat. Si, cu toate ca iti dai seama ca nu este un barbat potrivit pentru tine, ajungi sa ignori semnale evidente care nu-l candideaza la postul de un iubit potrivit pentru tine. 

 

Si ajungi sa te plangi apoi: „ Nu sunt fericita „, ” Ma simt ranita, nu stiu ce sa mai fac…”


Si esti asa fiindca  nu te-ai gandit de 100 de ori inainte sa iei o decizie. Caci daca te gandeai, cu siguranta alegeai bine si nu te mai raneai aiurea.

 

Asculta-te pe tine si nu mai fi superficiala, spunandu-ti in sinea ta: „ Ei, lasa ca mai ma joc putin si vad eu ce fac pe urma…”. Fii constienta de tine, te rog frumos. Nu-ti pune inima la incercare, ca sa nu te arzi crunt pe urma.  Cum simti ca ceva iti da cu minus- si intuitia ta iti spune foarte bine, opreste-te. Opreste-te si fa 5 pasi inapoi. Si intreaba-te daca acel lucru este pentru tine sau nu.

 

Cu toate ne-am ranit la viata noastra…si am facut-o fiindca nu am fost sincere cu noi de la bun inceput.

 

Fii sincera cu tine si ia-te dupa ce-ti spune inima, nu dupa ce spun altii. Si nici macar dupa primul impuls de moment. Stai cu tine si asculta-te bine de tot.

 

Daca stii ca ceva nu te implineste si nu te face fericita, fii sincera cu tine si nu accepta pentru nimic in lume acel lucru. Nu face compromisuri cu tine! O viata ai, nu o trai decat in cel mai frumos mod posibil!

 

Gandeste-te de mai multe ori inainte sa faci alegeri importante. Nu trebuie decat sa te multumesti pe tine si atat. Si nu e nevoie sa te uiti in afara ta dupa fel si fel de oferte care, crezi tu ca ar fi ofertante. Nimic nu e mai ofertant decat invitatia la cunoasterea, explorarea si slefuirea sufletului tau. Calatoria ta interioara sa fie pe primul loc.

 

Cand esti sincera cu tine, ajungi sa faci cele mai bune alegeri pentru tine. Invata sa fii sincera fata de tine. Si iti promit ca vei avea parte numai de fericire. Nimeni si nimic nu te va putea face nefericita, de vreme ce tu esti profund sincera cu dorintele si nevoile tale.

 

Si mi-as dori ca fiecare femeie din lumea asta sa isi dea sansa sa fie sincera cu ea insasi, cu ceea ce simte, pana la capat!

Fii sincera cu tine si nu te mai iluziona cu scenarii si filme cum ca te iubeste nespus, dar nu face nimic ca sa-ti arate acest lucru!

Fii sincera cu tine si nu mai spera in acest moment la lucruri care nu se pot intampla…ci invata sa ai rabdare, sau doreste-ti lucruri conform nevoilor si dorintelor tale adevarate.

Fii sincera cu tine si fa alegeri in functie de ceea ce te implineste si te face pe deplin fericita, nu in functie de ceea ce vor altii sau ce i-ar face pe ei fericiti ( indiferent ca e mama, tata, sora, sau iubit). Traiesti pentru tine, nu pentru ceilalti! 

Fii sincera si ramai cu tine daca asta simti, refuzand invitatiile ce ti se propun. Alege-te pe tine!

 

Am incredere in tine ca poti fi sincera cu inima ta pana la capat! Ramane-ti sincera si fidela in toate alegerile pe care le faci, si iti promit multa fericire si implinire!

 

Te imbratisez cu toata iubirea,

Diana

Adauga un comentariu