Acum ori niciodata! ” – o buna parte de timp aceste vorbe au facut parte din mine si le-am simtit la o intensitate mare. Imi rasuna in minte vorbele imnului ” Acum ori niciodata, croieste-ti alta soarta! ”

Daca imi doream ceva si nu se intampla atunci, simteam ulterior ca nu mai vreau deloc. Si mereu existau doua variante:

1. Sau acel lucru eradoar un moft si nu mi-l doream de fapt cu adevarat;

sau

2. Mi-l doream, dar nu stiam/puteam sa am rabdare si sa iau lucrurile incet; 

De foarte multe ori, in special cand eram mai mica, am crezut ca tot ceea ce este frumos si minunat, este de la sine.

Cum vedeam ceva care mi se parea wow, spuneam: Gata, vreau si eu asa!

Insa eu nu vedeam practic tot procesul si toata munca din spate. Eu mi-as fi dorit ca peste noapte sa se intample totul. Ceea ce, evident, nu este posibil.
Roma nu s-a construit intr-o zi…„, era un citat.

” Tot ceea ce este frumos se construieste cu rabdare „, mi-a spus medicul meu stomatolog, atunci cand simteam ca nu mai am rabdare in procesul de executare al fatetelor.

Astfel am inteles ca niciun rezultat wow pe care ti-l doresti nu vine de la sine. E nevoie de foarte multa munca si implicare.

Inclusiv mie mi s-a spus: Diana, tu esti psiholog, le intelegi pe toate. Iti este mult mai usor decat altor persoane.

Este adevarat, inteleg mult mai usor niste lucruri, nu mai ma enervez si nu mai ma supar din fleacuri…dar cu toate astea,si eu am bataliile mele pe care le duc. Fiecare om, indiferent la ce nivel a ajuns, trece tema sa personala, care nu este usoara la acel moment. Orice proces de crestere este dureros. Orice maestru, indiferent cat de spiritual el ar fi, simte greutate si disconfort atunci cand trebuie sa treaca la urmatorul nivel in viata sa.

De aceea, cu totii avem parte de aceste incercari.

Cand ne uitam la oamenii de succes, avem impresia ca pentru ei totul este simplu, caci au ajuns deja la un nivel, au de toate si traiesc o viata linistita. Insa ei adesea ascund foarte multe incercari si esecuri de care au avut parte de-a lungul timpului.

Ca eu sa reusesc sa vorbesc fluent si bine in emisuni, a fost nevoie de mult execitiu si de multa incredere in mine, pe care mi-am crescut-o.

Ca sa am un corp frumos si armonios, am grija la ceea ce mananc.

Ca sa am poze reusite, este o munca colosala la sedinte foto ( atitudine, decor, jovialitate, creativitate, expresivitate, etc)

Ca sa pot lucra cu oamenii, sa pot sa ii inteleg, a fost nevoie de foarte multa dezvoltare personala pe care am facut-o eu cu mine, de foarte multa empatie si blandete, pentru a asculta fara sa judec sau sa critic, ci sa pot contine fiecare client in parte cu iubire si sustinere.

Ca sa pot sa fiu eu bine cu mine, am lucrat enorm in sedinte personale cu mentori si terapeuti, iar acest proces nu se va termina niciodata.

Pentru ca eu sa ajung la un nivel, a fost nevoie de munca, din toate punctele de vedere. Au fost si lacrimi de bucurie, si de tristete si dezamagire, au fost si oameni care mi-au ramas alaturi, oameni care au plecat, oameni care m-au sustinut, altii care m-au criticat, reusite si lectii de viata… insa imi dau seama ca toate au fost necesare in acest proces de slefuire al personalitatii mele.

Diamantele se formeaza sub presiune. Perla de asemenea. Un copil creste cu rabdare si iubire.

Insa, de cele mai multe ori, ne dorim totul repede, daca s-ar putea atunci, imediat.

Imi aduc aminte ca de foarte multe ori stiam cum vreau sa fiu, simteam acea energie minunata, dar stiam ca va mai dura pana sa se materializeze acele lucruri. Aveam acea speranta in suflet, ca un soare care straluceste, dar stiam ca va mai dura pana ca lucrurile sa se aseze cu adevarat in viata mea. Imi doream, dar in acelasi timp nu eram pregatita pentru ceea ce imi doream cu adevarat.

Si, intr-adevar, o mare problema a mea de-a lungul timpului, era aceea ca nu aveam puterea sa mentin in viata mea ceea ce-mi doream cu adevarat. Atrageam, dar nu puteam menine, Imi scapau parca printre degete oportunitatile, oamenii minunati…cu alte cuvinte, nu ma simteam pregatita sa le fac fata cu adevarat.

Si nu de putine ori, am realizat ca tot ceea ce-mi doream cu ardoare intr-un an, de exemplu, se materializa  in urmatorul an sau in urmatorii doi ani. Adica, atunci cand eram pregatita cu adevarat pentru ele. Si de aici, am inteles ca lucrurile nu se intampla neaparat atunci cand vrei tu, ci atunci cand iti trebuie.

De aceea, aceasta a fost o lectie foarte importanta pentru mine sa invat sa am rabdare cu toate si sa fiu temperata.

Tipul meu de personalitate este unul extrem de energic, pe cat de calm, pe atat de agitat pe alocuri, si mi-am dat seama ca daca vreau sa am rezultate, atunci e necesar sa am rabdare, sa fiu focusata pe ceea ce am de facut si sa am mereu prioritatile definite.

In acest fel, imi va fi mult mai usor sa nu ma imprastii in toate directiile, ci sa pot indeplini sarcinile rand pe rand. Niciodata nu poti avea control asupra lucrurilor din exterior, insa mereu poti avea control asupra ta si asupra starii tale.

Aminteste-ti sa fii mereu in armonie cu tine si sa ai grija de tine. Cel mai important lucru din lume este sa simti ca te indrepti in directia in care simti si ca esti pe drumul cel bun.

Iti doresc rabdare si multa focusare pe tine si pe tot ce ai de facut. Nu uita: Drumul de 1000 de pasi incepe cu primul pas!

De aceea, te invit sa crezi neconditionat in tine si sa iti urmezi calea!

Iar daca simti nevoia de o aprofundare mai mare in acest sens, te invit in sedinte 1 la 1 cu mine, unde iti pot da practici si tehnici personalizate pentru ceea ce ai nevoie. Detalii: contact@dianapirje.ro

Cu drag,
Diana