Practica feminina – Exercitiu de vindecare si conectare cu mama

Bine te-am regasit! 🙂

 

Astazi mi-am propus sa iti prezint un exercitiu pe atat de profund, pe atat de eficient pentru sufletul tau femeie. Energia  ta feminina are nevoie sa fie descatusata si sa se manifeste liber, insa de vreme ce tu esti prinsa in limitari, blocaje, promisiuni inconstiente fata de ceilalti, energia ta femina este blocata. Si de la aceasta energie blocata pornesc cam toate problemele cu care te confrunti.

 

Am ales acest exercitiu practic de vindecare cu mama deoarece mama este fiinta care da viata, ea ne transmite atat binecuvantari, dar si frici, temeri, bagaje genetice nu tocmai folositoare pentru noi, astfel incat e important pe de-o parte sa fim recunoscatoare pentru ce am primit, iar pe de alta parte sa fim constiente ca multe dintre lucrurile primite ne pot afecta.

 

Acest exercitiu te elibereaza de tot ce nu iti este folositor si benefic de la mama ta, ajutandu-te sa te eliberezi de tipare, limitari, blocaje care nu-ti apartin, trezind la viata feminitatea adormita din tine.

 

Cum procedezi:  Poti fie sa te uiti in oglinda si sa citesti scrisoarea, privindu-te in ochi mereu ( oglinda mare, de preferat, de sus pana jos ), fie iti alegi un obiect din casa / camera pe care sa il identifici cu mama ta si sa ii vorbesti ca si cum mama ta ar fi exact acel obiect.

 

Ambele tehnici functioneaza, deci o poti alege pe care doresti.  Iti doresc succes si liniste interioara! Spune-mi intr-un comentariu cum te-ai simtit dupa ce l-ai facut! 🙂

 

Draga mama,

 

Vreau sa iti multumesc inainte de toate pentru ca esti mama mea si datorita tie exist. Tu esti cea care mi-a dat viata, care m-a crescut, care mi-a impartasit din tot ceea ce a avut ea mai bun, si pentru asta iti sunt profund recunoscatoare si iti multumesc!

 

  • Te rog sa ma ierti pentru momentele cand nu am ascultat de tine, fiindca voiam sa fac ca mine; Eu stiam in sinea mea ca tu ai dreptate, doar ca imi doream sa explorez si sa imi urmez nebunia si propria cale;

 

  • Te rog sa ma ierti pentru ca nu ti-am aratat si nu ti-am spus mai des ca te iubesc, desi tu mereu te-ai chinuit sa faci in asa fel incat sa nu-mi lipseasca nimic.

 

  • Te rog sa ma ierti ca nu am comunicat cu tine asa cum mi-as fi dorit si asa cum ti-ai fi dorit tu, doar ca iti simteam grija in inima si nu voiam sa te ingrijorez si eu si mai tare;

 

  • Te rog sa ma ierti pentru ce am facut si pentru tot ce nu am facut, pentru tot ce am fost si ce nu am fost, desi de fiecare data m-am straduit sa nu te supar si sa te onorez.

 

Iarta-ma, mama, pentru tot ce am fost si nu am fost, pentru tot ce am facut si nu am facut!

 

◊ Acum, vreau sa stii ca si eu te iert. Te iert pentru ca fara sa iti dai seama, mi-ai impus valorile, credintele, limitarile tale si modul tau de a gandi, chiar daca acestea nu aveau de-a face cu stilul meu personal si cu felul meu de a fi ;

 

  • Te iert pentru fricile pe care mi le-ai daruit, insa te inteleg ca si tu la randul tau le-ai avut si nu ai stiut cum sa ti le vindeci, Poate nu aveai atatea optiuni si nu erau atatea carti care sa te ajute, si ai razbit asa cum ai putut; Te inteleg si te iert;

 

  • Te iert pentru ca ma certai si nu aveai rabdare cu mine, atunci cand eu imi doream intelegere si iubire. De foarte multe ori, fetita din interiorul meu s-a simtit ranita si isi dorea dn toata inima iubire, consolare, apreciere si mangaiere. Te iert pentru ca nu mi-ai daruit toate aceste lucruri;

 

  • Te iert pentru faptul ca atunci cand voiam sa ma exprim asa cum sunt chiar si oamenilor necunoscuti, tu imi spuneai mereu : “ Vezi sa nu te faci de ras “, inhibandu-mi astfel felul meu de a fi;

 

  • Te iert mama pentru ca ai pus o presiune mare pe mine, pentru ca m-ai criticat, din dorinta de a ma vedea perfecta si fara cusur;

 

  • Te iert pentru ca ai proiectat pe mine neincrederea ta in tine, si astfel, eu am ajuns sa cred ca nu sunt suficient de buna ca sa pot face ceea ce imi doresc,  ajungand sa nu am nici eu destula incredere in mine;

 

  • Te iert pentru tot si te inteleg!

 

Acum, vreau sa stii ca sunt o fetita mare, care a crescut, care si-a dat singura seama ce e cel mai bine pentru ea, ce o avantajeaza, ce isi doreste, si cum e cel mai bine sa actioneze astfel incat sa ii fie bine si sa obtina ceea ce isi doreste!

 

Vreau sa stii ca incercarile tale de a ma determina sa fac asa cum vrei tu, doar ca sa nu te simti singura si abandonata, nu le mai admit, intrucat am inteles ca cel mai important dintre toate este adevarul meu interior. Pe el il ascult. Si iti promit ca o sa fiu langa tine neconditionat si am sa te ajut asa cum si tu m-ai ajutat pe mine.

 

Vreau sa stii ca iti multumesc pentru grija ce mi-ai purtat-o si care mi-o porti, insa acum ma descurc si singura si ma simt minunat sa pot lua singura deciziile pentru mine si sa ma simt responsabila de viata mea.

 

Vreau sa intelegi, draga mea, ca stiu ce e mai bine pentru mine, stiu cum sa ma port si cum sa actionez astfel incat sa imi fie bine, si, desi tu mi-ai dat viata, fiecare dintre noi este absolut responsabila pentru implinirea si desavarsirea vietii sale.

 

Eu iti sunt alaturi si te sustin astfel incat sa fii fericita de una singura, cu pasiunile pe care le ai si de care poate ai uitat, in nebunia de a le face pe toate bine zi de zi.  A -ti dori sa te implinesti prin mine nu este deloc o decizie sanatoasa si potrivita. Si nici eu nu imi doresc sa fac compromisuri cu viata mea doar pentru a te multumi pe tine. Fiecare este responsabila pentru propria ei viata.

 

Sunt recunoscatoare ca, atat cat ai putut, prin toate gesturile, cuvintele si intentiile tale, ai dorit sa imi arati si sa imi dovedesti iubirea ta, chiar daca uneori ai fost dura cu mine, criticandu-ma si neintelegandu-ma. Eu inteleg ca nimeni nu este complet bine cu el insusi, si toti avem ranile noastre. Asadar, draga mama, te iert din toata inima mea si te inteleg.

 

Iti multumesc pentru tot ce mi-ai dat, pentru ca datorita tie sunt astazi femeia care sunt! Si vreau sa stii ca si eu, asa cum pot, cu toate resursele pe care le am, caut sa-ti dovedesc ca esti speciala pentru mine, ca esti o mama minunata, si ca meriti sa te fac mandra de mine!

 

Iti sunt rcunoscatoare si stiu ca de fiecare data cand am avut nevoie, ai fost acolo pentru mine, dornica sa ma ajuti neconditionat. Si acum este la fel si stiu ca va fi la fel. Si tocmai pentru asta am toate motivele din lume sa iti multumesc, sa te iubesc, sa te apreciez, si sa fiu recunoscatoare Universului pentru ca am o mama asa cum esti tu.

 

In incheiere, vreau sa stii ca te iubesc , ca iti multumesc pentru tot ceea ce mi-ai dat, pentru tot ceea ce ai fost, esti si vei fi in viata mea, si anume o fiinta speciala si de neegalat! Te iubesc, te iert, si iti multumesc! Ma iubesc, ma iert si pe mine odata cu tine si imi sunt recunoscatoare pentru tot ce sunt si pentru tot ce mi s-a intamplat. Datorita experientelor si oamenilor din viata mea, incepand cu tine, mama, sunt astazi o femeie desteapta, minunata si inteleapta pe care o iubesc si o pretuiesc.

 

Te iubesc din toata inima si te voi iubi toata viata!

A ta,
………………

 

Adauga un comentariu