Fiecare om, indiferent de varsta, inaltime, greutate, statut social sau alte atribute – are parte de provocari si incercari din partea vietii. Am putea crede ca exista oameni norocosi care nu au deloc parte de probleme si care traiesc o viata ca in paradis, lipsita de orice fel de greutati.
Insa, nu este asa. Fiecare persoana traverseaza, in functie de perioada din viata sa, o tema proprie, menita sa o slefuiasca si sa ii dea o lectie. Toate provocarile din viata noastra ne fac mai puternici.

Desi de foarte multe ori avem tendinta sa ne suparam pe viata si pe anumite incercari de care avem parte, trebuie sa intelegem ca ele sunt necesare. Diamantele se formeaza prin slefuire. Perlele de asemenea se formeaza prin suferinta.
Asta nu inseamna ca trebuie sa ne insusim acest tipar al durerii si al suferintei. Nicidecum.

Insa uneori e important sa intelegem ca viata ne da tot ce avem nevoie ca sa evoluam si sa trecem la urmatoarea etapa in viata noastra, chiar daca nu este totul roz.
Daca analizam vietile oamenilor de succes si interviurile cu acestia, vom realiza ca pana sa ajunga la succes, au trecut prin foarte multe incercari si s-au lovit de foarte multe usi inchise, probleme, respingere, esecuri, etc.

Insa, nu au renuntat, s-au ridicat de jos si au pornit mai departe cu si mai mult curaj si determinare. Viata este un intreg proces de slefuire si invatare. De aceea, e important sa o privim ca pe o frumoasa calatorie, presarata cu diferite experiente.

Intr-un final nu va conta poate atat de mult ce ai realizat, ci omul care ai devenit. Focuseaza-te pe calitatile tale si nu lasa provocarile sa fie mai puternice ca tine.

Tu esti totul, tu poti totul! 🙂

Cu drag,
Diana