Lectia spirituala pe care ne-o da criza de Coronavirus

Buna, dragilor!

Va scriu acest articol, intrucat zilele acestea am, tras cateva concluzii legate de aceasta criza care a venit peste noi si cu ce lectii spirituale vine ea de fapt, la pachet.

Eu vreau sa va spun ceva. Clar ca nu este o situatie placuta pentru nimeni. Este ceva la nivel global.
Insa, asa cum am auzit mai demult un citat foarte bun, vreau sa il mentionez si in acest caz:

Conteaza mai putin ceea ce mi se intampla, ci cum reactionez eu la ceea ce mi se intampla!

Se aplica de minune in contextul de fata, intrucat chiar cred ca este extrem de important in clipa de fata cum reactionam noi la ceea ce ni se intampla! Cu calm si responsabilitate sau cu panica si furie?

Sunt doua categorii de oameni.
Aceia care se revolta, care nu accepta, care cad in anxietate, depresie si atacuri de panica, care se enerveaza si nici nu gasesc solutii alternative la probleme, dar si aceia care accepta situatia, isi iau toate masurile de precautie, continua sa gaseasca solutii alternative la probleme si sa se focuseze pe proiectele lor.

Cea de-a doua categorie sunt aceia care stiu cum sa reactioneze la problemele care ii incearca.
Nu este un capat de tara, insa, asa cum am mai spus, conteaza enorm ce faci atunci cand ai greul in fata.

Iar lectiile spirituale pe care eu le-am perceput de cand a inceput aceasta perioada sunt urmatoarele:

1) Ceea ce pana acum reprezentau fitze, ego-uri si diferente sociale, acum toate aceste lucruri au palit. Acum toti suntem egali. In fata bolii si a mortii nu mai conteaza ca ai masina scumpa, branduri de sute de euro sau ca pana acum cateva luni calatoreai in cele mai scumpe vacante.
Asta ne ajuta sa ne reintoarcem la adevaratele valori umane, care conteaza cu adevarat: iubire, bunatate, compasiune, solidaritate, acceptare, rabdare, liniste interioara, dorinta de a fi de ajutor celui de langa tine.

Ego-ul a cazut, cu toate aparentele sale, si suntem fortati sa ne intoarcem la esenta noastra. Ceea ce eu cred ca este un lucru minunat. Daca nu ne-am dorit sa facem acest lucru de buna-voie, cand totul era ok, acum suntem fortati sa o facem, Omul in criza evolueaza si se slefuieste.

2) In al doilea rand, atunci cand lucrurile o iau razna ( in orice domeniu) , tot criza vine si le aseaza. Ati vazut ca in orice este nevoie de un mic cutremur ca sa se linisteasca apele. Luam exemple banale: cand copilul nu mai intelege de spusele parintilor, el primeste pedeapsa. Cand copiii la scoala nu invata si nu asculta de profesori, vine un test fulger cu note mici. Cand omul nu mai apreciaza nimic din ce are si este vesnic nemultumit, vine un eveniment care il face sa piarda tot si sa constientizeze de fapt cat este importanta puterea recunostintei. Toate vin la pachet cu un scop.
Vestea buna este ca cine isi invata propria lectie si decide sa evolueze, fara sa se impotrivesca, scapa sanatos si la trup si la minte. Cine se revolta, plange, se victimizeaza si acuza ca totul este nedrept, acela din pacate va primi o lectie si mai dura ca sa se ridice la alt nivel.

Nimic nu sta pe loc, totul este intr-o continua miscare si schimbare. Si daca intelegem acest lucru, va fi bine pentru noi si chiar vom iesi cu bine din orice situatie. Cine in schimb se impotriveste, va avea de trecut o lectie si mai grea.

3) In al treilea rand, sa stiti ca puterea se arata cel mai bine in situatii dificile. Aici este de fapt testul. Sa fii puternic cand totul e bine si usor, nu este greu. Dar in situatii limita, cand viata te testeaza, atunci de fapt iti arati cat esti de puternic, iar puterea ta se amplifica in astfel de situatii! Din greutati si incercari se slefuieste diamantul. Asadar, haideti sa luam aceasta situatie ca pe un prilej de a ne scoate la suprafata puterea noastra interioara!

Eu chiar am toata increderea ca daca ne invatam lectia spirituala, atat cea colectiva, dar si cea individuala, vom trece cu bine peste aceasta criza.
Totul depinde doar de noi!

Va imbratisez,
Diana

P.s: Pe tine ce lectie spirituala te-a invatat aceasta criza?
Astept raspunsul tau! 🙂

Adauga un comentariu