Mila – un sentiment deloc benefic si neconstructiv in viata unui om

Buna, dragile mele!

Astazi vreau sa discutam un subiect sensibil, dar sper eu ca de mare ajutor in viata oricareia dintre voi.

Este o mare diferenta intre mila si compasiune.

Cand iti este mila, tu pur si simplu ajungi sa preiei din starea acelei persoane. Si chiar poti ajunge sa te imbolnavesti. In schimb, atunci cand ai compasiune, tu nu preiei, tu esti puternica, intelegi si chiar incerci sa ajuti cu o solutie. Insa in sentimentul de mila, simti si tu neajutorare, ca si cum nu stii ce sa faci. Si nimeni nu este castigat.

E foarte important sa fii mereu in putere, sa fii un sprijin pentru cei din jur. Este plina lumea de oameni slabi.
Cum faci acest lucru?

1) In fiecare dimineata, iti imaginezi ca iti pui o coroana pe cap. Tu esti mareata, nobila, minunata, puternica. Iti poti spune chiar in voce cum vrei sa fii. „Eu aleg sa fiu puternica, mareata, aleg ca orice s-ar intampla sa raman verticala, sa gasesc cele mai bune solutii pentru problemele mele”. Doar tu alegi. Tu scoti la suprafata partea puternica din tine. Doar tu alegi cum sa fii: in putere sau in slabiciune.

Eu iti propun sa alegi puterea. 🙂 Totul este o alegere.

2) Orice ar fi, nu te victimizezi
Cand tu te victimizezi, tu alegi sa fii slaba. Universul iti da si mai multe situatii de acel gen. Si inclusiv cand cineva este victima intr-o situatie, tu vei ajunge sa ai acelasi comportament si sa simti mila. „Vai, saracul/saraca de ea…”. Pe cine ajuta aceasta atitudine? Pe nimeni. Oamenii au nevoie de oameni puternici atunci cand ei sunt slabi, si nu de oameni la fel de slabi ca si ei.
Fii bine cu tine, ajuta-te pe tine si ii vei ajuta si pe cei din jurul tau la fel de mult!

3) Alege sa fii orientata pe solutii

Cand ai o gandire orientata pe solutii, nu ai prea mult timp sa stai sa te vaiti. Iar asta te ajuta foarte mult. Cum a aparut o problema in viata ta, nu stai sa iti plangi de mila. la fel si in viata cuiva. Tu pur si simplu te gandesti ce solutie sa gasesti. iar asta mi se pare extrem de util si de sanatos. Cand stai si plangi, tu doar amani rezolvarea problemei, pe care oricum va trebui sa o gasesti. Asa ca de ce sa nu o gasesti cat mai repede?
iar aceasta gandire te scoate si din atitudinea de victima.

Asadar, draga mea, din experienta am constientizat faptul ca mila nu ajuta, ci pur si simplu empatia, intelegerea problemei si gasirea unei rezolvari cat mai rapide. Chiar daca nu este cea mai buna sau definitiva, tot este un pas important decat sa stai si sa vaiti, respectiv sa iti plangi de mila sau sa fii victima. Lasa mila deoparte! Fii puternica! Iti faci un bine infinit, si la fel si celor din jurul tau!

Te imbratisez,
Diana

Adauga un comentariu