Zona de confort si demonii ei…

Cu totii stim ca zona de confort este ucigatoare pentru dezvoltarea si evolutia noastra.

De ce?

Pentru ca in zona de confort stai si nu faci nimic. Nu ai parte de provocari, nu iti vine sa faci nimic altceva decat sa stai in prea-obisnuita zona rutiniera care nu iti aduce nimic bun.

E ca si cum te invarti in cerc.

Sagetelele mici din interiorul cercului arata ca nu actionezi decat in interiorul cercului. Cu alte cuvinte, nu ai parte de provocari, nu faci nimic. Stagnezi si te invarti in cerc.

Pe cand, ceea ce ai de facut este sa spargi barierele si sa te duci dincolo de limite, dincolo de obisnuit, de ceea ce ti-e comun si rutinier.

Fiindca, acolo, dincolo de limite, se afla extraordinarul. Se afla binele, puterea, potentialul.

Toti marii inteleptii au spus ca adevarata evolutie se intampla atunci cand iesim din zona de confort.

Ne e teama de necunoscut, ne e teama ca ii pierdem poate pe ceilalti, dar, de fapt, nu am face decat sa-i motivam si sa-i tragem dupa noi.

Fiindca o viata traita mediocru nu inspira si nu ajuta pe nimeni.

Asadar, chiar daca e greu, eu cred ca, cu pasi mici, oricine poate incepe sa faca pasi mici pentru sine insusi si pentru a incepe cu noi obiceiuri, noi lucruri care sa ii aduca schimbari si rezultate frumoase.

Sunt foarte empatica. Pot sa ma pun cu usurinta in locul fiecarui om ca sa-mi dau seama ce simte si cum simte. Si stiu ca nu e deloc usor sa faci schimbari. E al naibii de dureros. Dar, mai stiu si ca singura constanta in viata este schimbarea.

Ori exista schimbare si evolutie, ori stagnare si involutie.

Majoritatea, din frica schimbari, aleg stagnarea.

Dar eu zic ca oamenii care se respecta pe ei insisi cu adevarat aleg schimbarea, indiferent de ce presupune asta. Indiferent ca e un proces dureros, ei aleg mereu sa evolueze si sa fie modele de inspiratie pentru ceilalti.

„Cei mai multi dintre noi nu ne traim visurile pentru ca suntem prea ocupati sa ne traim fricile.” – Les Brown.

Cand nu ne traim visul, ne traim frica.

Deci, eu cred ca ar fi important sa lasam fricile deoparte si sa facem lucruri pentru visurile noastre!

Si  facem asta iesind din zona de confort! 🙂

 

Cum incepem schimbarea cu pasi mici, astfel incat sa nu ne doara?

  1. [box type=”info”] Ce este prioritar pentru tine? [/box]

Sa faci mai multe lucruri deodata este un esec total. asa ca te-as sfatui sa te gandesti la ceva ce stii ca iti este priortar. Ce vrei sa schimbi la tine? Cu te doare? Sanatate, job ( bani ), relatie, timpul cu tine?

Care este cel mai prioritar lucru pentru tine in clipa de fata?

Cu ce simti ca iti este cel mai prioritar, cu acel lucru te invit sa incepi. Energia este oricum limitata, asa ca te sfatuiesc sa te focusezi pe un singur lucru.

Si care este primul lucru pe care il poti face legat de ceea ce iti este prioritar? Sa zicem ca vrei sa castigi mai multi bani. Ce ai de facut, concret? Cauti locuri de munca mai bune? Te gandesti la un hobby pe care il poti transorma ulterior intr-o afacere? Te gandesti la un plan pentru acest lucru? Ai relatii/oameni pe care ii poti intreba, care sa iti faca o recomandare?

Totul este sa actionezi. Sa nu stai pe loc, in zona de confort.

2. [box type=”info”] Provoaca-te![/box]  

E important sa te provoci la fiecare pas. Sa nu faci lucruri obisnuite. Accepta sa mergi intr-o calatorie, intr-o drumetie, iesi din casa si cunoaste oameni noi! Imbratiseaza necunoscutul! E singura sansa sa te salvezi si sa iesi din zona de confort care iti uncide evolutia!

3. [box type=”info”] Lucruri noi[/box] 

Incearca lucruri noi tot timpul! Nu face aceleasi lucruri de fiecare data. Sau, cel putin, nu le face in aceeasi maniera. Diversifica! Fii inventiva, creativa! Toata lumea iubeste oamenii creativi! Inclusiv iubitul tau te va adora! 🙂

Deci, tu ce alegi? Sa traiesti ca si pana acum, sau sa fii un om de succes, un model de inspiratie, o femeie de valoare?

In zona de confort nu ai sa reusesti nimic! Inconjoara-te de oameni care te inspira si pune-te pe treaba! Munca si provocarile sunt cea mai buna si eficienta terapie!

Inspiratie si motivatie,

Diana

Cum sa devii o femeie speciala

Adauga un comentariu