Cum sa scapi de teama de a nu fi parasita

Draga mea,

 

Am stat si m-am gandit si cred ca teama nr.1 a femeilor este aceea de a nu fi parasite. Si pentru asta m-am gandit sa abordam acest subiect.

Si vreau sa intram direct in miez.

Atunci cand nu stii cine esti si ce iti doresti, ajungi sa te agati de ceilalti in speranta ca iti vor satisface nevoile pe care le ai.

 

Atunci cand stii ca nu ai aceste nevoi si dorinte implinite – te agati de altii ca sa ti le implinesti, si, automat ajungi sa devii dependenta de acei oameni, vazandu-i salvatorii tai – care sa-ti implineasca aceste nevoi. Si, evident ca iti este teama ca nu cumva sa plece din viata ta si sa te lase singura.

 

Ei bine, acest comportament dependent te duce fix in teama de a nu fi parasita. Si cate drame exista din partea femeilor pe acest subiect, si cat de multe victimizari, si suferinte si dezamagiri, doar fiindca ele nu au o verticalitate proprie prin care sa isi creeze o viata in care sa isi satisfaca propriile dorinte si nevoi.

 

Pe acest lucru vreau sa ne focusam, draga mea, fiindca eu imi doresc sa traim frumos si implinit, nu sa avem parte de nefericiri si dezamagiri sau sa o dam in cazuri patologice.

 

Nimeni nu s-a nascut in lumea asta cu datoria de a-ti implini tie dorintele si nevoile. Fiecare om este responsabil de el insusi. Ei bine, atunci cand am inteles acest lucru,  incepem procesul de dezvoltare interioara.

 

Cand stii ca esti bine cu tine, ca esti pe 2 picioare, ca ai o independenta si o stabilitate a ta, de ce te-ai mai teme ca celalalt nu ar mai fi langa tine? Si langa tine, si plecat de langa tine, tu ramai cu tine, cu stilul tau de viata, cu cine esti tu- cu pasiunile si dorintele tale. Cu alte cuvinte, tu ai o existenta de sine statatoare, in care esti ca un soare, ce lumineaza totul in viata lui, si nicidecum o mica planeta care asteapta putina lumina si caldura…

 

Asadar, teama de a nu fi parasita provine din lipsa satisfacerii propriilor nevoi si dorinte. Iar sfatul meu pentru tine este sa te apuci cat mai repede de un plan pentru a-ti satisface aceste nevoi si dorinte. Daca e un lucru important in lumea asta, as spune poate cel mai important, acela este sa ai claritatea mentala necesara pentru a vedea lucrurile cat mai rational, cat mai real, fara sa le fantasmezi sau sa le idealizezi dupa cum ai vrea tu sa fie.

 

Sa ai claritatea necesara de a vedea lucrurile cat mai clar si mai real. Si cand simti ca nu mai stii cine esti, ce e cu tine, retrage-te fara sa dai explicatii si ia-ti timpul de care ai nevoie pentru a-ti pune gandurile in ordine.

 

Intreaba-te cine esti si care sunt nevoile si dorintele tale reale. Si apuca-te sa le indeplinesti.

 

Cand stii cine esti si cu si fara un barbat langa tine, nu ai de ce sa te mai temi ca vei fi parasita. Nu  mai traiesti in teama in primul rand, ci in iubire, iar fiecare zi pentru tine este o noua provocare si o noua sansa pentru a-ti depasi potentialul si a-ti indeplini vocatia. Cand esti atat de bine ancorata in planurile, visurile si scopurile tale, nu te temi si nici nu-ti permiti luxul de a sta intr-o permanenta ingrijorare si nefericire.

 

Cine sa te distraga si sa te faca nefericita, daca tu esti implinita si fericita pe deplin cu munca, pasiunile si visurile tale?

 

Intelegi acum unde gresesc majoritatea femeilor si poate si tu? Gresesc din cauza ca nu au o viata a lor. Si, neavand o viata a lor, se agata de un salvator care spera din toata inima ca le va aduce fericirea si lumea la picioare. Se agata de aceasta falsa iluzie, isi fac rau singure in mintea lor, si intreaga lor existenta ajunge sa se invarta in jurul acestui om si a acestei credinte, cum ca un barbat le va scapa de toata nefericirea si suferinta posibila.  Si, evident ca traiesc intr-o permanenta teama de a nu fi parasite: ” ce ma fac eu fara salvatorul meu ? „

 

Asadar, draga mea, atitudinea si mentalitatea corecta se invarte in jurul construirii unui stil de viata, in care sa  fii implinita si fericita cu tine insati pe deplin, fara sa depinzi de cineva si fara sa iti construiesti viata in jurul altcuiva, sperand ca el te va face fericita si implinita.

 

Astept sa-mi spui intr-un comentariu care e planul tau pentru a incepe sa fii fericita si implinita, cu un stil de viata pe care il meriti. Iti promit ca in acest fel, nu vei mai trai niciodata cu teama ca vei fi parasita.

 

Cu iubire,

Diana

 

Adauga un comentariu