Fericirea ta sta in mainile tale!

Fericirea este acel sentiment dorit de toti, dupa care alearga toti. Toti oamenii vor sa fie fericiti si daca ne gandim bine, intregul sens al vietii se invarte in jurul fericirii. Ce este ea de fapt si cum ajungem sa o traim?

Atunci cand eram copii, noi eram fericiti aproape tot timpul. Starea noastra generala era aceea de fericire. Ne jucam, ne bucuram din orice, zambeam, traiam cu seninatate in fiecare moment. Apoi, au inceput grijile, conditionarile, responsabilitatile…si usor usor am inceput sa ne trasformam din acei copii fericiti in persoane posomorate, suparate, ingrijorate, fara stralucire in ochi si in suflet.

Este evident ca nu putem trai toata viata in starea de copil, insa e important sa stim sa echilibram starea de adult cu cea de copil. Copilul interior traieste vesnic in noi. Si e important ca aceasta stare sa o manifestam zilnic.

Ce iti place sa faci? Ce hobby-uri ai? Ce simti ca te incarca cu energie? Cum te poti relaxa?

Ideal ar fi ca inclusiv jobul tau sa fie unul in care sa iti poti manifesta talentul, deoarece un job foarte solicitant sau care nu iti place iti rapeste multa energie si vei simti zi de zi nefericire si frustrare.

E important sa intelegem ca nu ne salva nimeni din propria nefericire, ci pur si simplu noi ne cfream fericirea prin alegerile si deciziile noastre.

Oricand poti schimba ceva ce nu iti place sau in care nu te mai regasesti. Un job, o relatie, un anturaj, un obicei vechi, un stil de viata…

Totul sta doar in puterea noastra.

Intreaba-te: Ce as putea schimba azi ca sa fiu mai fericit? Ce anume m-ar face cu adevarat fericit?

Lucrurile nu sunt chiar atat de complicate pe cat le vedem. Trebuie doar sa privim in interiorul nostru si sa fim sinceri cu noi. Nu te mai poti amana la infinit!
Chiar daca este incomod sa faci anumite schimbari, vine o vreme cand realizezi ca este necesar. E necesar pentru fericirea ta si pentru un stil de viata cu adevarat implinit!

Noi ne putem crea fericirea adevarata fiindca avem resursele in interiorul nostru! Nu mai conteaza ce a fost pana acum, conteaza ce este de acum incolo!

Nimeni nu stie mai bine decat tine ce ai nevoie. Asadar, tu esti cel mai in masura sa alegi ce ti se potriveste, ce iti doresti, ce vrei sa schimbi in viata ta si nu in ultimul rand, sa definesti ce te face cu adevarat fericit!

Fii stapanul dorintelor tale! Tu iti poti schimba destinul si doar tu poti face alegerile pe care ti le doresti!
Daca ar fi sa alegi acum cel mai simplu aspect pe care sa il schimbi, care ar fi acela?

Cu drag,
Diana

Adauga un comentariu