Cum si de ce e important sa spui NU!

De foarte multe ori, noi, femeile, suntem supuse unor presiuni din exterior foarte mari.

Ajungem sa acceptam ce nu ne place, sa renuntam la timpul nostru pentru timpul cu ceilalti, spunem DA cand sufletul nostru spune NU, doar ca sa ne conformam asteptarilor celorlalti. Unor pretentii egoiste si unor asteptari complet nerealiste…

De cate ori nu ai renuntat la tine ca sa le faci pe plac celorlalti?
De cate ori nu ti-ai consumat din putina energie pe care o ai doar ca sa ii multumesti pe ceilalti si sa nu ii ranesti?

Cedam manipularilor celor din jur, ne tradam sufletul, ne ranim pe noi insene fiindca nu avem destul curaj si destula putere ca sa spunem NU la ce nu ne convine si ce nu rezoneaza cu noi.

Pentru orice femeie e important sa isi respecte ritualurile, tabieturile, timpul cu ea insasi, sa-si prioritizeze energia…nu suntem obligate sa corespundem asteptarilor celorlalti!

Si nu, nu este deloc egoism, ci pur si simplu respectarea propriei fiinte! Respecta-te si iubeste-te pe deplin! Ai tot dreptul din lume sa spui ” NU! ” daca acel ceva nu corespunde cu dorintele/nevoile/interesele tale.

Este atat de usor sa fim superiori celorlalti, sa ii criticam, sa le vedem defectele, dar nu ne gandim ca, de fapt, ne proiectam propriile defecte in ceilalti. Suntem manipulati la orice pas de catre societate, de cei din jur, chiar si de familie….de toti cei care cred ca stiu ce e mai bine pentru tine!

Dar nu trebuie sa cedam impulsurilor si sa facem ce nu simtim!

E atat de important sa ne protejam si sa nu renuntam la noi.

A spune NU! este un lucru important.

Fiindca, sa facem ceea ce nu corespunde cu valorile, dorintele si interesele noastre inseamna sa ne tradam si mai apoi sa acumulam frustrari. Pentru ce sa ne face rau in mod voit?

Nu avem obligatii fata de nimeni.

Bineinteles ca, atunci cand este vorba de cazuri in care trebuie sa ajuti, cand trebuie sa fii umila, plina de compasiune, sau cand ceilalti chiar au nevoie de ajutorul tau – este foarte important sa fi acolo, prezenta.

Insa, cand ceilalti iti cer sa renunti la tine pentru a fi cu ei,langa ei, sau pentru a le face diferite servicii, atunci este important sa spui NU.

NU ai de ce sa te schimbi ca sa placi celorlalti.
NU ai de ce sa corespunzi asteptarilor si pretentiilor nerealiste ale ceorlalti.
NU ai de ce sa renunti la tine pentru ceilalti.

Secretul este sa fii tu insati, plina de viata, de bucurie, de energie, sa poti sa ii inspiri pe cei din jurul tau, insa fara a renunta la tine insati.

Nu te lasa manipulata si influentata de nimeni!

Diana

 

 

Adauga un comentariu