Din pion in Regina: cum sa scapi de credinte limitative si sa devii Regina propriei vieti

Buna, dragele mele!

Vreau sa va spun in articolul de azi ceva revelator.

Vreau sa discutam despre momentul si punctul esential in care eu cred ca viata noastra sa schimba radical si cum a fost la mine.

Foarte mult timp, ca multe alte fete de varsta mea, m-am confruntat cu sentimentul ca nu sunt suficient de buna. Simteam mereu ca imi lipseste ceva, si simteam ca unele lucruri pe care mi le doresc, care licareau in sufletul meu, erau totusi departe de mine. Nu le simteam pe deplin realizate. Simteam ca nu le merit pe deplin. Aici vreau sa ajung.

Nu poti avea nimic din ceea ce CREZI si nu SIMTI ca meriti pe deplin, din tot sufletul tau. Sau, asa cum am mai auzit undeva: Tot ceea ce nu intra in zona credintelor tale, nu se va realiza. Nu are cum.

Am inteles ca pana nu am simtit eu pe deplin ca MERIT anumite lucruri, nici nu le-am avut.

Simteam ca nu merit pentru ca ma simteam destul de valoroasa. Si, supriza: Nici ceea ce imi doream cu ardoare nu se indeplinea.

Una e sa vrei la nivel mental, si alta e sa simti din tot sufletul tau ca meriti anumite lucruri.

Intrebarea este: Cum ajungem in punctul in care ajungem sa simtim ca meritam din suflet anumite lucruri?

In primul rand, trebuie sa ne crestem increderea in sine, e foarte important.

Fara incredere in sine nu ajungem niciunde. Daca nu avem incredere in noi, ne pierdem speranta si absolut tot ce vrem sa construim.

Increderea in noi e esentiala pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Cand ai incredere in tine si stii ce vrei, reusesti tot ce-ti doresti.

Iar in al doilea rand, e foarte important sa fim constiente de valoarea personala pe care o avem. Fara valoare personala nu facem nimic, nu vom sti cine suntem. Noi singuri ne punem valoarea si doar noi stim cat meritam. Pretul noi ni-l dam.

Cand iti pui un pret ieftin, vei primi si vei avea in functie de acest pret. Nimeni, dar nimeni nu te va vedea vreodata mai mult decat te vezi tu. Eticheta tu ti-o pui. Si in functie de cat te vezi si de cat crezi ca esti, atat te vor vedea si cei din jur.

Vreau sa intram putin in zona credintelor tale. Sa analizam credintele tale si sa vedem de unde provin.

Daca te crezi incapabila, netalentata, insuficient de buna, atunci cel mai probabil ai mostenit aceste credinte limitative de undeva din familia ta. De la mama, de la tata… ei ti-au spus poate aceste lucruri candva si tu ti le-ai insusit. Sau poate acesta este modelul pe care tu l-ai vazut in familie. Si e necesar sa regandesti aceste valori, astfel incat sa nu te sabotezi singura in continuare. Stii cum se spune: Ai ceea in ce crezi! Daca tu crezi despre tine ca esti buna, atunci vei atrage lucruri bune. Daca crezi ca nu esti destul de buna, vei atrage situatii care sa iti confirme acest lucru.

Analizeaza te rog credintele tale cu maxima sinceritate si descopera de unde provin cele limitative. E singura cale de evolutie. Cand ai descoperit si ai identificat cauza, e timpul sa le rescrii, sa regandesti alt adevar despre tine, cu blandete si compasiune. Totul facem cu blandete, nu cu critica, agresivitate sau resentimente.

Regandeste totul in viata ta si vei vedea ca totul se va schimba. Vei trai altfel, vei atrage altfel de circumstante si de oameni.

Sa vedem:

Ce ai tu bun?

Pentru ce te poti considera o persoana valoroasa, de incredere si plina de calitati?

Pentru ce te apreciezi in mod deosebit?

Care sunt calitatile tale?

Ce simti sa-i transmiti criticului interior, care te saboteaza? Poti sa-i spui: „Opreste-te sa ma mai critici, te rog! ” ? Recunosti acest critic? Este mama, tata, bunica, bunicul, fratele, sora? Cine este cu adevarat sabotorul din interior? Sub masca cui se ascunde? Identifica-l si vorbeste-i bland si calm.

Acum, e timpul sa iti regandesti valoarea pe care o ai. Tu nu esti nici mama, nici tata, nici ce ti-au spus ei, nici ce ti-a spus societatea…tu esti doar tu, calitatile, talentele si slabiciunile tale. Toate la pachet. Pe toate trebuie sa le accepti si sa le integrezi in interiorul tau. Doar prin acceptare reusesti totul…

Avem si calitati si slabiciuni, depinde insa care latura vrem sa o luminam. Pe ce ne indreptam atentia , acel lucru creste. Indreapta-ti atentia asupra ta si focuseaza-te pe ce ai tu pozitiv si frumos.

Incepe sa faci lucruri frumoase si sa crezi despre tine lucruri frumoase. Schimba-ti actiunile, fa mai mult pentru tine si vei observa cum se vor schimba si credintele pe care le ai despre tine.

Cand faci ceva frumos, valoros si care iti face placere, care simti ca te creste, atunci intr-adevar vei vedea ca se va naste in tine superbul sentiment de valoare personala.

Pe cand, daca stai si nu faci nimic, doar te vei invarti in acelasi cerc vicios care nu te duce niciunde!

Incepe sa faci lucruri pentru tine, sa te re-descoperi si vei vedea cum vei simti incet-incet ca devii cu adevarat o Regina! 👑

Insa totul incepe doar de la tine!

Fa ceva, nu te irosi! Viata e prea frumoasa ca sa nu te slefuiesti si sa ramai in ganduri si credinte care nu-ti apartin! Inlatura-le cu blandete si descopera adevarata Regina din tine!

Meriti! Poti! Esti capabila! 😊

Daca vrei sa dezvolti si sa duci relatia cu tine la alt nivel, te astept cu draga workshopul ” Cum sa-ti construiesti o relatie implinita”, unde vom vorbi atat despre relatia cu noi insene, dar si despre relatia cu partenerul nostru si cum sa ne construim o super-relatie!

https://www.facebook.com/events/2145436772408782/?ti=cl

Te imbratisez,

Diana

Adauga un comentariu